abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Actueel

Bijeenkomst mogelijkheden glasvezel

Geplaatst op donderdag 29 november 2018 10:16
  • Anja Rombout zet zich in voor glasvezel. © DFMopGlas

pinterestmail

Oosterwolde – De Fryske Mienskip op Glas. Zo heet de organisatie die zich inzet om alle buitengebieden in Friesland te voorzien van glasvezel. De groep doet in Ooststellingwerf een haalbaarheidsonderzoek naar het voorzien van alle 1690 adressen in het buitengebied van glasvezel.

Daarvoor houdt de organisatie negen bijeenkomsten om iedereen te informeren naar de mogelijkheden. Iedereen die meer over de hoed en de rand wil weten betreffende glasvezel is welkom.

In Opsterland is het met inmiddels 75 procent deelname onder de bevolking een groot succes. Dat kan ook in Ooststellingwerf, acht De Fryske Mienskip op Glas. Kabelnoord legt in opdracht van de provincie een glasvezelnetwerk aan voor de witte adressen. Dat zijn adressen in het buitengebied. Als dat aangelegd wordt, gaat bij heel veel mensen de straat open om de kabel aan te leggen. Maar veel aanwonenden krijgen geen aansluiting. Dat ziet de groep graag anders. Drie jaar zijn Anja Rombout en Jaap Bosma met alle glasvezelinitiatieven bezig om alle inwoners de kans te geven op een supersnelle glasvezelaansluiting. De vrijwilligers houden omliggende initiatieven en gebieden nauwlettend in de gaten. Zo is Overijssel is al bijna helemaal voorzien, ligt in Drenthe al meer dan 60 procent en ook Groningen is begonnen. Voor meer informatie, zie: www.dfmopglas.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.