abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Actueel

Vogelzang Tent en Horecaverhuur verduurzaamt

Geplaatst op woensdag 5 december 2018 10:12
  • De zonnepanelen worden gelegd. © Vogelzang Tent- en Horecaverhuur

pinterestmail

Donkerbroek- Vogelzang Tent en Horecaverhuur liet in november alle daken van de vier loodsen voorzien van zonnepanelen. Hiermee heeft het bedrijf een flinke slag gemaakt op het gebied van verduurzaming.

‘Het gaat om loodsen met een capaciteit van 3000 vierkante meter. Daarvan hebben wij 1500 vierkante meter kunnen benutten met zonnepanelen’, zegt Simon Vogelzang, de eigenaar van Vogelzang Tent- en Horecaverhuur. De zonnepanelen werden gelegd door GroenLeven. Van alle energie dat wordt opgewekt met de zonnepanelen, gebruikt het bedrijf zelf slechts 15 procent. Het bedrijf is hiermee volledig zelfvoorzienend. De overige 85 procent wordt via GroenLeven terug geleverd aan andere afnemers.

‘Wij zijn momenteel bezig om te kijken hoe wij ons bedrijf nog duurzamer kunnen maken. Al jaren scheiden wij ons plastic, papier, ijzer en restafval. Wij gooien niet zomaar iets weg. Wanneer wij spullen nog kunnen hergebruiken of repareren dan kiezen wij daarvoor. Ons volgende project is een nieuwe, duurzame kantine. Deze wordt gasloos en volledig elektrisch verwarmd.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.