abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Alles over de aanleg van de nieuwe N381 tussen Donkerbroek en Appelscha.
Tehvid Huzejrovic (51) kwam in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 aug...
Karen van Laarhoven uit Oosterwolde is moeder van een tweeling. Eens in ...
Actueel

Vogelzang Tent en Horecaverhuur verduurzaamt

Geplaatst op Wednesday 5 December 2018 10:12
  • De zonnepanelen worden gelegd. © Vogelzang Tent- en Horecaverhuur

pinterestmail

Donkerbroek- Vogelzang Tent en Horecaverhuur liet in november alle daken van de vier loodsen voorzien van zonnepanelen. Hiermee heeft het bedrijf een flinke slag gemaakt op het gebied van verduurzaming.

‘Het gaat om loodsen met een capaciteit van 3000 vierkante meter. Daarvan hebben wij 1500 vierkante meter kunnen benutten met zonnepanelen’, zegt Simon Vogelzang, de eigenaar van Vogelzang Tent- en Horecaverhuur. De zonnepanelen werden gelegd door GroenLeven. Van alle energie dat wordt opgewekt met de zonnepanelen, gebruikt het bedrijf zelf slechts 15 procent. Het bedrijf is hiermee volledig zelfvoorzienend. De overige 85 procent wordt via GroenLeven terug geleverd aan andere afnemers.

‘Wij zijn momenteel bezig om te kijken hoe wij ons bedrijf nog duurzamer kunnen maken. Al jaren scheiden wij ons plastic, papier, ijzer en restafval. Wij gooien niet zomaar iets weg. Wanneer wij spullen nog kunnen hergebruiken of repareren dan kiezen wij daarvoor. Ons volgende project is een nieuwe, duurzame kantine. Deze wordt gasloos en volledig elektrisch verwarmd.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.