abonneer nu

Plus Artikelen

<a href="/achtergrond/stijl/blogs/het-moderne-leven">Het moderne leven</a><span> door Misja Boonzaayer</span>, 17-08-2018 om 17:35
Toen meneer Boonzaayer en ik elkaar troffen, ooit – een enkele grijze haar geleden. Of beter: enkele rimpels geleden. Want grijze haren heb ik inmiddels te over. En rimpels eigenlijk ook wel. Nou ja, hoe dan ook, toen wij elkaar troffen - toen vonden we elkaar in een heleboel dingen.
ignore touch
16-08-2018 om 18:20
Noordwolde – Pompbedrijf Van Heck uit Noordwolde heeft door de droogte flink extra werk. Een week nadat er water is gepompt vanuit de rivier De Linde in de Noordwoldervaart, is een vergelijkbare maar veel grotere klus geklaard. Er wordt nu in opdracht Waterschap Amstel, Gooi en Vechtwater gepompt vanuit het IJsselmeer (Markermeer) naar het kwetsbare natuurgebied het Naardermeer.
ignore touch
15-08-2018 om 15:26
Oldeberkoop - Door de tropische hitte vielen de bezoekersaantallen de eerste week van Open Stal tegen. Na het dalen van het kwik is de kunstroute bezig met een flinke inhaalslag. Zondag was een topmiddag met zo’n 500 bezoekers en ook zaterdag meldden zich veel mensen bij de kiosk om een kaartje te kopen.
ignore touch
15-08-2018 om 12:02
Elsloo/Boijl - De hittegolf die Nederland weken in zijn greep hield, is inmiddels verleden tijd. Geen extreem hoge temperaturen en droogte, maar regen, storm en wateroverlast typeerden afgelopen week het weerbeeld. De weersomslag is ook op Stellingwerfse campings merkbaar. Bezwete voorhoofden hebben plaatsgemaakt voor natte voeten.
ignore touch
( Advertorial )
Ja, de zomervakantie is in volle gang. Zes weken heerlijk vrij en doen waar je zelf zin in hebt. Voor de kinderen dan.
ignore touch
NiekHoort door Niek van der Oord, 14-08-2018 om 13:35
Het is goede gewoonte om elk jaar de Open Stal-route te lopen. Zondag was het zover. De omstandigheden waren ideaal. Droog, een zonnetje en niet te warm.
ignore touch
13-08-2018 om 08:15
Oldeberkoop – In het weekend was het druk bij Open Stal in Oldeberkoop. Zondag volgden zo’n 500 mensen de kunstroute. Door het warme weer viel de belangstelling in de eerste weken tegen. Bijgaand een gefilmde reportage van het eerste drukke weekend van Open Stal.
ignore touch
10-08-2018 om 08:00
Wateren - Campings worden geacht bij calamiteiten zoals in Wateren zelf de ontruiming van de kampeerplaats te regelen. “Zij moeten daarop zijn voorbereid en zouden derhalve ook een ontruimingsplan moeten hebben”, stelt Gerrit Ruesink, hoofdofficier van dienst van de brandweer Drenthe.
ignore touch
( Advertorial )
Steigerhout is een recycleproduct. Nadat het hout dienst heeft gedaan als steigerplank, is het erg geschikt voor een tweede leven. Van steigerhouten planken kun je namelijk robuuste en duurzame meubels maken. Of je er nu een tuinmeubel van maakt of juist een meubel om je interieur mee te verfraaien, het maakt niet uit, het kan allebei.
ignore touch
08-08-2018 om 21:08
Oosterwolde- De Liante-zorggroep roept de hulp in van familieleden van bewoners om de organisatie de rest van de zomer rond te krijgen. Dat blijkt uit een brandbrief die naar familieleden is gestuurd.
ignore touch
08-08-2018 om 17:19
Oosterwolde - Sportclubs komen in de knel nu de gemeente heeft besloten dat 22 wedstrijdvelden vanwege de aanhoudende droogte pas begin september mogen worden bespeeld. Een van de getroffen verenigingen is DIO Oosterwolde.
ignore touch
08-08-2018 om 16:06
Oldeberkoop - De 34e editie van de authentieke ringrijderij in Oldeberkoop gaat vrijdag 10 augustus niet door. Er meldden zich slechts zeven aanspanningen aan, waar een minimaal aantal van vijftien gewenst is om een goed verloop van de wedstrijd te krijgen. De organisatie van de ringrijderij legt zich er niet bij neer dat de editie van vorig jaar de laatste was.
ignore touch
08-08-2018 om 14:46
Wateren - Het Drentse Landschap nam vanochtend de schade op na de enorme brand op het Doldersummerveld. De inschatting is dat het zeker twee jaar gaat duren voordat de heidevegetatie zich hersteld. Bij wat regen zal er al al binnen enkele weken weer gras groeien, maar dat moet dan begraasd worden om de heide weer een kans te geven.
ignore touch
08-08-2018 om 13:41
Oosterwolde - Op een buitengewone ledenvergadering beslissen de leden van DIO Oosterwolde en De Griffioen of de beide besturen toestemming krijgen gesprekken te voeren over een fusie tussen de twee voetbalclubs.
ignore touch
07-08-2018 om 13:23
Leeuwarden – Moet Doede de Jong uit Appelscha wel of niet 5 ton betalen aan de staat omdat hij bij zijn woning in Willemstad hennep verbouwde? Dat was de vraag bij de rechtzaak die dinsdagmorgen voor het gerechtshof in Leeuwarden diende.
ignore touch
04-08-2018 om 23:27
Olde- en Nijeberkoop - Muziek, zang, paarden, een gigantisch grote rok, toneelspel en dans waren zaterdag de ingrediënten die het locatietheaterspektakel De Verdwenen Peerden tot een bijzondere beleeftocht per fiets maakten.
ignore touch
02-08-2018 om 07:43
Oldeberkoop - Rond 1825 zouden twee uit een weiland ontsnapte paarden zijn omgekomen in het destijds niet meer in gebruik zijnde kerkje in Nijeberkoop. De paarden zochten een schuilplaats in het verpauperde kerkje, maar de deur viel in het slot en de paarden stierven er een tragische dood.
ignore touch
01-08-2018 om 17:28
Waskemeer - Terwijl Nederland zucht onder een hittegolf, rent Jaqueline Haaisma uit Waskemeer bijna dagelijks haar rondjes. ‘Ik train momenteel zo’n drie keer in de week, maar nu het zo warm is kort ik mijn rondes wel wat in.’
ignore touch
01-08-2018 om 13:57
Appelscha - Zwembaden en zwemplassen stromen over van mensen die verkoeling zoeken. Niet alleen de waterrecreatie profiteert van het prachtige zomerweer, ook campingeigenaren stralen als ze de brandende zon aan de hemel zien staan.
ignore touch
01-08-2018 om 10:28
Appelscha - De 27-jarige man uit Appelscha die vrijdag is opgepakt voor twee bosbranden op 24 juli is een bewoner van orthopedagogische instelling Zeuvenakkers. De rechtercommissaris heeft dinsdag het voorarrest van de verdachte verlengd met minimaal een week. In Appelscha woedden de afgelopen jaren talrijke branden waarvan de oorzaak onbekend is.
ignore touch
NiekHoort door Niek van der Oord, 31-07-2018 om 11:40
Hoe doorstaat u de hitte? De meningen over de warmte van de laatste tijd zijn verdeeld.
ignore touch
28-07-2018 om 08:40
Oldeberkoop - Met muziek, kunst en toespraken ging vrijdagavond de kunstmanifestatie Open Stal in Oldeberkoop spetterend van start. Bijgaand een gefilmde impressie, met een koninklijke verrassing.