abonneer nu
Actueel

Rob de Fouw wereldkampioen discusvissen

Geplaatst op donderdag 14 oktober 2010 13:16
  • De kampioensvis van Rob de Fouw. © NDC mediagroep

  • Vol trots neemt Rob de Fouw de kampioenstitel in ontvangst. © NDC mediagroep

pinterestmail

HAULE – Rob de Fouw van Aquazonia aquariumshop uit Haule is wereldkampioen discusvissen geworden. De wedstrijd vond plaats in het Duitse Duisburg. Het gaat er bij dit kampioenschap om wie de mooiste discusvissen houdt of kweekt.

Discusvissen worden ook wel de 'koning van het aquarium' genoemd. Er kan in verschillende categorieën aan het kampioenschap worden deelgenomen: in het wild gevangen vissen of gekweekte vissen, en deze worden weer onderverdeeld in verschillende kleuren. Dit jaar werden 336 vissen ingebracht. De Fouw nam met vier vissen deel en daarvan vielen er drie in de prijzen. Er werden een eerste en een derde plaats behaald in de categorie wildvang bruin en een eerste plaats in de categorie Heckel. De vis die eerste werd in de categorie bruin werd tevens uitgeroepen tot de mooiste wildvang van de show, de wereldkampioen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.