abonneer nu
Actueel

Wim Stroetinga knokt zich naar erepodium in Rotterdam

Geplaatst op woensdag 11 januari 2017 09:33
  • © Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Oldeberkoop - Wim Stroetinga en Dylan van Baarle hebben zich in de slotfase van de Zesdaagse van Rotterdam naar het podium gevochten.

Begonnen ze met een een zesde plaats in het tussenklassement aan de finale, met winst in het eerste onderdeel van de avond, de koppelafvalling, lieten ze meteen zien de hoop op een goede klassering nog niet te hebben opgegeven. Ze kwamen daardoor op een derde plaats, die het koppel op de volgende onderdelen behield.

Derny Cup

Stroetinga en Van Baarle werden zevende in de klassementswedstrijd, vijfde in de supersprint en derde in de baanronde. De baanronde legde Wim Stroetinga af met een gemiddelde snelheid van 67.705 kilometer per uur. Stroetinga en Van Baarle plaatsten zich niet voor de finale van de Derny Cup, waardoor ze naar de vierde plaats zakten.

Vechtersmentaliteit

De koppelkoers over 45 minuten en tien ronden moest de beslissing brengen. Stroetinga en Van Baarle lieten zien over een echte vechtersmentaliteit te beschikken. Na een aantal mislukte pogingen slaagde het duo er met een ultieme poging in een ronde voorsprong te pakken, waardoor ze Pim Ligthart en Raymond Kreder passeerden in het klassement.

Eindstand: 1. Roger Kluge en Christian Grasmann (Ger); 2. Lasse Norman Hansen en Jesper Morkov (Den); 3. Wim Stroetinga en Dylan van Baarle.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.