abonneer nu
Actueel

Björn Hommes fietst naar tweede plek in Eierrace

Geplaatst op dinsdag 18 april 2017 10:25
  • Björn Hommes. © Rens Hooyenga

pinterestmail

Appelscha - Björn Hommes uit Appelscha is op tweede paasdag tweede geworden bij de traditionele Eierrace in Emmen. Alleen Jesper Melle Rozema uit Jistrum was sneller in de eindsprint.

En deze wegwedstrijd voor de jeugd op de wielerbaan op het Sportpark Meerdijk werd gestreden om de al even traditionele chocolade eieren. Ook waren er punten te verdienen voor deelname aan het NK op de weg voor de jeugd op 10 juni in Amersfoort.

Uitlooppogingen

Het was bij de jeugd van categorie 6 vanaf het begin een levendige wedstrijd met de nodige uitlooppogingen. Na zeven van de dertien ronden ontstond er een kopgroep van vijf renners met daarin, naast Björn, Bjorn Koster uit Roden, Willemijn Prins uit Zwolle, Juul Nagengast uit Beilen en Jesper Melle Rozema uit het Friese Jistrum. De groep werkte goed samen en met een gemiddelde snelheid van 34 kilometer per uur op het parcours met twee klimmetjes wisten ze uit de greep van het peloton te blijven.

Supersnelle sprint

Een sprint tussen deze vijf renners moest dus de beslissing brengen. In die sprint moest Björn, die in de laatste bocht voor de finish nog op de vijfde plaats lag, van ver komen. Maar het wielertalent uit Appelscha liet nog maar eens zien dat hij in de sprint voor niemand onder hoeft te doen. Een supersnelle sprint met een snelheid van 50 kilometer per uur bracht hem toch nog op de tweede plaats van de 29 deelnemers.

Opnieuw dus een tweede plaats na die in Leeuwarden vorige week. Net als in Leeuwarden was het ook nu weer Jesper Melle Rozema uit Jistrum die het snelst was in de sprint en daarmee deze eierrace bij de jeugd van categorie 6 op zijn naam wist te schrijven. Tweede werd dus Björn en derde werd Bjorn Koster uit Roden.

Bij de jeugd van categorie 4 kwam Mads de Roos uit Appelscha aan de start en hij leverde opnieuw een prima prestatie door zesde te worden. De eerste plaats was voor Nina Oolders uit Scheemda.

Zaterdag nam Björn deel aan een Landelijke Jeugdwedstrijd MTB in het Limburgse Landgraaf. Hij werd daar 8e van de 43 deelnemers. De winst in Landgraaf ging naar Menno Huising uit Wateringen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.