abonneer nu
Actueel

Scholieren van het Stellingwerf College leren nog beter schaken

Geplaatst op zondag 11 februari 2018 12:50
  • Brugklassers Tiemen Vlasma, Simeon Ridder, Michon Kuik en Theo Pitts (v.l.n.r.) van het Stellingwerf College zijn de zijn de eersten van een wat groter groepje leerlingen die zich de komende weken op het schaken storten. Op de achtergrond Marjolein Oudega en Arjan Koster van het Stellingwerf College met in hun midden schaakdocent Wim Visser. © Eigen foto

pinterestmail

Wolvega/Oosterwolde - Brugklassers Tiemen Vlasma, Simeon Ridder, Michon Kuik en Theo Pitts van het Stellingwerf College in Oosterwolde zijn de eersten van een wat groter groepje leerlingen die zich de komende weken op het schaken stort.

Een keer in de week komt schaakdocent Wim Visser van het Heite Schaaktoernooi langs om deze ‘gevorderde’ schakers nog beter te maken. Alle vier leerlingen deden eerder op hun basisscholen mee aan het Heite Schoolschaaktoernooi. Toen het Stellingwerf College de gelegenheid bood om ook in het voortgezet te gaan schaken, waren ze er als de kippen bij.

Liefst 28 teams doen mee

Ook op de basisscholen in Ooststellingwerf en Weststellingerf wordt inmiddels weer druk geschaakt. Het Schoolschaaktoernooi voor basisscholen staat gepland op zaterdag 17 februari in het Linde College in Wolvega. Liefst 28 teams van vijf schakers doen mee. Het jaarlijkse toernooi wordt voor de dertiende keer gehouden.

Nergens in Nederland wordt in het basisonderwijs verhoudingsgewijs zo veel geschaakt als in Ooststellingwerf en Weststellingwerf. Meer dan de helft van de scholen doet elk jaar mee. Het toernooi wordt gesteund door bedrijfsleven en de beide gemeenten. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.