abonneer nu
Actueel

Tuindorpschool Wolvega verdedigt titel op schaaktoernooi

Geplaatst op Friday 16 February 2018 09:57
  • Juf Marijke Houkema en haar schakende leerlingen. © Lenus van der Broek

  • Juf Marijke Houkema en haar schakende leerlingen. © Lenus van der Broek

pinterestmail

Wolvega - Op school zelf moet nog even een robbertje worden ‘gevochten’. Want de beste tien schakers van de Tuindorpschool in de Lindewijk in Wolvega doen binnenkort mee aan het Heite Schoolschaaktoernooi.

Zo’n twintig leerlingen uit de groepen vijf tot en met acht schaken elke week. De nieuwelingen om het te leren, de ervaren spelers om beter te worden en om uitverkoren te worden voor het toernooi. De Tuindorpschool vaardigt twee teams af naar het schoolschaakkampioenschap van de Stellingwerven. Elk team telt vijf spelers. De school speelt om meer dan meedoen alleen: als kampioen van 2017 verdedigt Tuindorp de titel van schoolschaakkampioen van Ooststellingwerf en Weststellingwerf.

Liefst 32 teams doen mee

Ook op veel andere basisscholen in Ooststellingwerf en Weststellingerf wordt inmiddels weer druk geschaakt, in veel gevallen onder leiding van schaakdocenten van het Heite Schaaktoernooi. Het Schoolschaaktoernooi voor basisscholen staat gepland op zaterdag 17 februari in het Linde College in Wolvega. Liefst 32 teams doen mee. Het jaarlijkse toernooi wordt voor de dertiende keer gehouden. Nergens in Nederland wordt in het basisonderwijs verhoudingsgewijs zo veel geschaakt als in Ooststellingwerf en Weststellingwerf. Meer dan de helft van de scholen doet elk jaar mee. Het toernooi wordt gesteund door bedrijfsleven en de beide gemeenten.       

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.