abonneer nu
Actueel

Wellerobben verpulveren records

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 14:16
  • © Wellerobben

pinterestmail

Haulerwijk Drie zwemmers van de Wellerobben namen in Burgum deel aan deel drie van het minioren- en juniorencircuit. De zwemmers uit Haulerwijk verbeterden hun persoonlijke records met vele seconden.

Mandy Noord verscheen aan de start van de 100 meter vlinderslag. Haar opdracht was om goede onderwaterfases te zwemmen. De start was wat traag, maar Many maakte alles goed in de onderwaterfases. Zo kon ze mee met de snelsten in haar serie. Met een eindtijd van 1.41.89 dook Mandy elf seconden onder haar persoonlijk record. De tijd was goed voor een bronzen medaille .

Voor de minioren meisjes stond de 200 meter wisselslag en de 100 meter rugslag op het programma. Sara Baptist zwom de overgangskeerpunten goed, maar verbeterde haar persoonlijke toptijd op de wisselslag niet. Sara zwom voor het eerst de 100 meter rugslag. In een spannende race zwom Sara na het tweede keerpunt op de derde plaats. Een van haar concurrenten werd gediskwalificeerd, waardoor Sara zilver won in een eindtijd van 1.50.78.

De jongens minioren 3 zwommen de 100 meter wisselslag en de 100 meter vrije slag. De 9-jarige Ruben Vehoff kende op beide afstanden een goede start. Op de wisselslag noteerde hij 1.47.68, een p.r. van elf seconden. Ruben eindigde als zevende van de zeventien deelnemers. Op de vrije slag klokte de zwemmer uit Donkerbroek een tijd van 1.30.56, goed voor een vijfde plaats.

Mandy Noord zwom de 50 meter rugslag en de 50 meter vrije slag. Op de vrije slag zwom ze vierhonderdste boven haar p.r., goed voor een zevende plaats. Op de rugslag kwam Mandy tot 42.89, waarmee zehaar p.r. met drie seconden verbeterde.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.