abonneer nu
Actueel

Turnsters SV Donkerbroek winnen medailles in Oss

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 07:29
  • © Eigen foto

pinterestmail

Donkerbroek - Vier acroturnteams van SV Donkerbroek waren in Oss actief op de eerste plaatsingswedstrijd voor het NK in de A/B lijn.

Het team Nina van Roon, Elin Bergsma en Elriecke Buurlage (B-senior) begon met de balansoefening. Deze ging uitstekend, ondanks een klein misstapje. Bij de tempo-oefening haalde het team net geen podiumplek. Het trio eindigde als vierde met een totaalscore van 45,380.

De tekst gaat verder na de foto.

  • gallerij afbeelding

    © Eigen foto

Renske de Jong, Esmée Koster en Xante Anbergen (A-pupil) lieten een strakke combi-oefening zien. Deze werd beloond met een score van 24,700. Uiteindelijk namen zij het brons mee naar huis. Het team op de tweede plek had dezelfde totaalscore, maar met technisch 0.1 punt meer, nam zij het zilver mee.

Het combiteam met AcroAcademy Tess Offringa en Marten-Lin Visser (A-jeugd mixpaar) lieten twee fraaieoefeningen zien. Met 52,250 werden ze eerste.

De tekst gaat verder na de foto.

  • gallerij afbeelding

    © Eigen foto

Het andere combiteam, Anna Koster en Robin Hooijenga (A-jeugd), turnde twee strakke oefeningen. Met een puntentotaal van 53.400 ging ook zij naar huis met een gouden medaille.

Drie van de vier teams hebben hun limiet binnen voor het NK. Op 24 en 25 maart bij de tweede plaatsingswedstrijd in Den Bosch gaan probeert B-senior team een limiet binnen te halen.

Komend weekend is het districtskampioenschap voor de D/E- en C-lijn in Scheemda.

  • gallerij afbeelding

    © Eigen foto

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.