abonneer nu
Actueel

De Griffioen kan koploper niet verrassen

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 16:59
  • © Rens Hooyenga

pinterestmail

Oosterwolde - De Griffioen is er niet in geslaagd koploper Leeuwarder Zwaluwen punten afhandig te maken.

De roodhemden boden aardig partij, maar leden een 0-2 nederlaag. De doelpunten werden eerlijk over de beide helften verdeeld.

De eerste mogelijkheden waren voor de bezoekers. Zo werd uit een corner ingekopt, maar doelman Luca Veenman bracht redding. Even later ging een schot vanaf de rand van het strafschopgebied rakelings over het doel van de thuisploeg.

Halverwege het eerste bedrijf kregen de gastheren hun eerste kans en dat was ook meteen een grote. Robbin Wagenaar bediende Jordi Linneman. Hij passeerde de vijandelijke sluitpost wel, maar zijn schot belandde niet tussen de palen, waardoor een doeltrap het resultaat was.

Na ruim een half uur kwam het team uit de Friese hoofdstad op voorsprong. Een hoekschop werd koppend tot doelpunt gepromoveerd (0-1). In de slotfase van de eerste 45 minuten kregen de Oosterwoldenaren twee mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst ging een inzet van Robbin Wagenaar voorlangs en vlak voor het rustsignaal van arbiter Schulte werd de bal teruggelegd op Bjorn Wagenaar. Een polletje gooide roet in het eten, waardoor de kans verloren ging.

Het eerste gevaar in het tweede bedrijf kwam van de Zwaluwen. Na een goede voorzet werd net naast gekopt. Aan de andere kant was er een schotkans voor de gastheren. De Leeuwarder goalie stond op zijn post en pareerde de inzet. Vlak hierna werd Thomas Verra vervangen door Sylvan ten Cate.

Niet gek veel later werd het 0-2. Na een snelle uitbraak van de gasten was een aanvaller net iets eerder bij de bal dan de uitgelopen Luca Veenman. De spits had vervolgens geen moeite de bal in het lege doel te schuiven. Joey Latumalea kwam vervolgens binnen de lijnen voor Remco Rosema.

Met nog ongeveer twintig minuten te spelen, gaf Sylvan ten Cate een prima voorzet op de doorgelopen Bjorn Wagenaar. Diens kopbal werd stijlvol over de lat getikt door de doelverdediger van de gasten. Enige ogenblikken later was diezelfde Wagenaar andermaal dichtbij succes. Nu kopte hij over uit een hoekschop van Youri Winters. Enkele minuten later kwam Nick Veenstra in het team voor Wagenaar.

De laatste mogelijkheden waren voor de koploper. Deze werden echter onschadelijk gemaakt door Luca Veenman, zodat de eindstand 0-2 werd.

De Griffioen blijft door de nederlaag voorlaatste. Zaterdag speelt De Griffioen de uitwedstrijd tegen Wykels Hallum. Het duel begint om 14.30 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.