abonneer nu
Actueel

Schutters De Tjonger hebben vernieuwd onderkomen

Geplaatst op woensdag 4 april 2018 17:04
  • Cecilia van Dongen. © Jan Veenstra

pinterestmail

Oosterwolde - Schietsportvereniging De Tjonger in Oosterwolde heeft haar onderkomen aan de Veenhofweg gerenoveerd.

Het complex voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie. De schietbaan is goedgekeurd voor alle disciplines in de luchtschietsport. In het vernieuwde complex hield De Tjonger een Grand Prix wedstrijd meetellend voor het districts- en landskampioenschap. luchtgeweer en luchtpistool.

Ruim honderd jeugdleden en topschutters deden mee. Enkele jeugdleden van SV Drachten en SV Wilhelmina Leeuwarden schoten, onder begeleiding, hun eerste wedstrijd buiten hun eigen club. Bij de toppers in de diverse disciplines was het verschil vaak slechts tienden van punten. De schietresultaten werden na afloop op een digitale telmachine geteld. Deze machine geeft bij elk schot precies de eventuele afwijking in tienden van milimeters aan.

Onder de schutters heerst, buiten een gezonde spanning en drive om de beste resultaten te behalen, een soort sportvriendschap door het bedrijven van dezelfde hobby.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.