abonneer nu
Actueel

De Griffioen toont veerkracht en verslaat ook Joure

Geplaatst op woensdag 11 april 2018 07:19
  • © Rens Hooyenga

pinterestmail

Oosterwolde - Bij rust leek De Griffioen een goed resultaat te kunnen vergeten tegen SC Joure, maar een inhaalrace in de tweede helft bezorgde de Oosterwoldenaren toch de zege.

De Griffioen won de inhaalwedstrijd met 4-2 van de nummer drie van de ranglijst. Bij rust leidden de gasten met 0-2. Het was voor de rood-witten de vijfde overwinning op rij. De ploeg van trainer Jan Timmer staat nu op de veilige negende plaats.

SC Joure kwam op sportpark Oostenburg in Oosterwolde na ruim een half uur op voorsprong door een treffer van Martijn Dijk. Kort na de openingstreffer kwamen de bezoekers op 0-2 via een fraaie vrije trap van Jelte ter Heide.

Na rust toonde De Griffioen veerkracht. Sjors Otter schoot een vrije trap tegen de paal en Robbin Wagenaar benutte de rebound: 1-2. Ook de gelijkmaker kwam van Robbon Wagenaar. Een voorzet van Youri Winters was lang onderweg, waarna Wagenaar de bal knap aannam en uit de draai raakschoot.

Met een fraai schot zorgde Wagenaar voor zijn hattrick en de eerste voorsprong voor de gastheren (3-2). De 4-2 was een rake vrije trap van Sjors Otter. Robbin Wagenaar kreeg in de slotfase een publiekwissel. Hij werd vervangen door zijn boer Bjorn.

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.