abonneer nu
Actueel

Fokke Hooijsma mikt het best

Geplaatst op Wednesday 13 June 2018 11:52
  • Fokke Hooijsma. © Mark Vinkestein

pinterestmail

Donkerbroek - Het jaarlijkse singels darttoernooi in Donkerbroek is gewonnen door Fokke Hooijsma. ‘Hij wint veel tegenwoordig’, zegt Pieter van Kalteren van Darts Organisatie Oosterwolde (DOO).

DOO organiseerde het toernooi in samenwerking met Café Donkerbroek, waar het toernooi plaatsvond. Daar werden de beste darters van Ooststellingwerf uitgenodigd. In eerste instantie zouden de beste 32 spelers tegen elkaar strijden. Door enkele afmeldingen werd er met 22 darters gespeeld. ‘De langste partij duurde anderhalf uur. Al met al was het een mooie dartdag’, zegt Van Kalteren.

De organisatie liet de deelnemers in onderlinge ‘best of 5’-wedstrijden uitmaken wie deelnam aan de winnaars- of verliezersronde. Bij het weggevene van de uitnodigingen wordt gekeken naar de prestaties van de individuen in de competities. Voorheen werd dat gedaan door onderlinge prestaties per dorp. Het toernooi was al voor de vijftiende keer in Donkerbroek. In het najaar is het volgende darttoernooi.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.