abonneer nu
Actueel

Wim Stroetinga haalt podium van Ronde van Gorredijk

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018 14:48
  • © Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Oldeberkoop - Wim Stroetinga is woensdagavond als derde geëindigd in de Ronde van Gorredijk.

Daarmee kwam er opnieuw een Ooststellingwerver op het erepodium al was het niet op de hoogste trede, zoals vorig jaar met Jorjan Jorritsma uit Appelscha.

Onder grote publieke belangstelling ging de wedstrijd op een parcours van 1700 meter door het centrum van Gorredijk van start. De wedstrijd werd verreden in een hoog tempo, een gemiddelde van 42 kilometer per uur, en het peloton werd dan ook voortdurend op een lang lint gereden.

De beslissing in de wedstrijd kwam na 12 van de 47 te verrijden ronden toen Stef Krul uit Tjalleberd en Remco Schouten uit Ammerstol er vandoor gingen en al snel een voorsprong van 21 seconden namen op het peloton. Met nog zes ronden te gaan moest het peloton afsprinten. Die sprint werd gewonnen door Sipke Zijlstra uit Burgum, winnaar van de Ronde van Zuidoost Friesland bij de amateurs.

In de laatste ronde ging Stef Krul er alleen vandoor en hij kwam solo als eerste over de finish. Op de tweede plaats eindigde Remco Schouten. De sprint van de achtervolgers werd met overmacht gewonnen door Wim Stroetinga, die daarmee derde werd.

Stroetinga schreef vorig weekend samen met Yoeri Havik de sterk bezette Internationale Cycling Days op de baan van het Duitse Cottbus op zijn naam.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.