abonneer nu
Actueel

DIO gaat in slotfase tegen WSS onderuit

Geplaatst op donderdag 13 september 2018 14:01
  • © Gerrit Jan Prakken

pinterestmail

Oosterwolde - DIO heeft haar eerste veldwedstrijd van het seizoen in de slotfase verloren van WSS. Was de pauzestand nog gelijk met 9-9, in de eindcijfers van 14-16 moesten de Oosterwoldse korfballers hun meerdere erkennen in de club uit Oude Pekela.

Jarno Wilms opende de score voor DIO, waarna WSS driemaal op rij de korf trof. Met twee mooie afstandschoten van Manon Bel en Sido Koonstra werd de stand weer gelijk getrokken naar 3-3.

Op en neer

De gehele eerste helft ging het op en neer omdat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Zowel Linda Veenstra, Manon Bel, Sido Koonstra en Sjoerd Hoeksma waren belangrijk met de treffers. Beide ploegen gingen met een 9 treffers de rust in.

Tweede helft

In de openingsfase van de tweede helft miste WSS twee belangrijke stippen, DIO nam daarna kort het initiatief. Sjoerd Hoeksma, Myrthe Looijenga en Sido Koonstra (stip) drukten de score op naar een 12-10 voorsprong.

WSS liet zich niet zomaar gewonnen, en dat wist DIO uiteraard. De gasten scoorden viermaal op rij, waaronder een strafworp, 12-14. Marianne Veenstra werd met een lichte blessure gewisseld.

Debuut

Junior Lotte de Vries haar debuut mocht maken in het vlaggenschip van DIO.

Met een schitterende actie naar binnen benutte Lotte de Vries een belangrijke doorloopbal waardoor het verschil weer één doelpunt was.

Na een gemiste strafworp voor DIO kwam de aansluiting niet meer in het zicht. De ploeg van Linda Nijenhuis bleef doorvechten, maar WSS liep verder uit naar 13-16 in de slotfase.

Myrthe Looijenga bepaalde de eindstand op 14- 16.

Aankomende zaterdag speelt DIO een uitwedstrijd in Beilen tegen Vitesse.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.