abonneer nu
Actueel

Twee supersnelle vluchten Griffioenduiven

Geplaatst op donderdag 13 september 2018 09:16
  • © Alphons Gasman

pinterestmail

Oosterwolde - Enkele duiven van postduivenvereniging De Griffioen uit Oosterwolde hadden het weekend een noodgang. Topsnelheden van ruim over de 100 kilometer per uur werden gehaald.

De tweede vlucht in de categorie natourvluchten werd gewonnen door de combinatie Van der Stouwe-Douna. In de laatste vlucht in de categorie jonge duivenvluchten werd M.J. de Jong winnaar. De voorspelling voor het weer was prima en er kon rekening gehouden worden met een stevige zuidwesten wind. En inderdaad de wind was stevig en kwam vanuit het zuidwesten. Dat betekent automatisch dat de duiven een wind mee vlucht hadden. Hoge snelheden dus.

De lossing voor de natourvlucht was om 8.30 uur in Deurne. De duiven dienden gemiddeld 175 kilometer af te leggen om thuis te komen. Het werd een feestje voor de duiven van de combinatie Van der Stouwe-Douna uit Donkerbroek. Het goud en het zilver was voor die combinatie die hiermee ook tevens de twee snelste duiven hadden van heel Friesland met 12.469 medestrijders in competitie. De plaatsen 3 en 4 waren voor M.J. de Jong uit Oosterwolde. De gemiddelde snelheid waarmee de eerste duif zijn hok bereikte bedroeg liefst 106,2 kilometer per uur. Eveneens om 8.30 uur klonk het startsein voor de jonge duiven in het zuid Belgische Quievrain met een afstand tot de thuishokken 338 kilometer. Omdat Quievrain behoorlijk zuidwestelijk is gelegen in België haalden de jonge duiven nog meer snelheid. Met een gemiddelde snelheid van 108,4 kilometer per uur bereikte een jonge duif van M.J. de Jong uit Oosterwolde als eerste het hok.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.