abonneer nu
Evenementen

Wandelen in het licht van de volle maan

Geplaatst op vrijdag 7 april 2017 16:53
  • © Kees van der Klauw

pinterestmail

Elsloo - De maan staat op dinsdag 11 april weer vol aan de hemel. Buitencentrum Drents-Friese Wold houdt deze avond een bijzondere wandeling waarbij de volle maan de hoofdrol inneemt.

Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwalen de wandelaars over het door de maan verlichte duinlandschap van de Kale Duinen. Alle zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. De gids vertelt leuke wetenswaardigheden over de sterrenhemel. 

De invloed van de maan

Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook op allerlei andere wijzen  tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven...

De vollemaanwandeling is op dinsdag 11 april van 20.00 tot 22.30 uur. De start is bij de Wilhelminahoeve (Eethuis Aekingerzand), Canada 3 in Elsloo.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaan

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.