abonneer nu
Evenementen

Oosterwolde heeft zijn eigen passiespel

Geplaatst op woensdag 12 april 2017 15:46
  • © NDC mediagroep

pinterestmail

Oosterwolde - Waar in Leeuwarden donderdag de nationale Passion wordt uitgevoerd, heeft Oosterwolde vrijdag zijn eigen passiespel.

Henk Oosterhuis, musicus uit Oosterwolde, schreef in 2015 het passiespel ‘The Sacrifice’. Het werd toen in Oosterwolde uitgevoerd. Vanwege de vele goede reacties wordt dit werk nu opnieuw ten gehore gebracht.

Aangepast

Oosterhuis heeft het stuk dat hij twee jaar geleden schreef, op een aantal punten aangepast en er nieuwe muziek aan toegevoegd. In de passie, zoals die in deze tijd overal worden uitgevoerd, klinkt alleen het lijdensverhaal. In ‘The Sacrifice’ wordt het hele Bijbelverhaal verteld. Zo begint het met de oertijd, gevolgd door de schepping van het licht.

Muziek uit Israël

Er klinkt ook muziek uit Israël, het land waar het verhaal zich afspeelt. Na het lijdensverhaal wordt bezongen waartoe deze kruisiging heeft geleid.
Het was geen lijden op zich, maar een opoffering (de Nederlandse vertaling van het woord sacrifice) voor de redding van de wereld. Naast Ancora uit Oosterwolde nemen de toehoorders - als het volk van Israël - actief deel aan dit werk. De begeleiding wordt verzorgd door Alinda Oosterhuis op hobo, Ankie Hofma op cello, Jan Smit op orgel en Henk Oosterhuis op synthesizer.

Het Anker

De belichting van het geheel vormt een belangrijk aspect en wordt verzorgd door Aad en Ron Knoester. De algehele leiding is in handen van Henk Oosterhuis. De uitvoering vindt op Goede Vrijdag plaats in kerkelijk centrum Het Anker in Oosterwolde en begint om 20.30 uur. De toegang tot ‘The Sacrifice’ is gratis.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.