abonneer nu
Evenementen

Museumweek in het Gevangenismuseum

Geplaatst op vrijdag 6 april 2018 09:02
  • © Eigen foto

pinterestmail

Veenhuizen - De vierde editie van de Nationale Museumweek vindt dit jaar plaats van 9 t/m 15 april. In het Gevangenismuseum in Veenhuizen is er van alles te doen in het weekend van 14 en 15 april.

Bezoekers kunnen het museum dit weekend bezoeken voor een speciaal Museumweekend-tarief en met een entreekaartje van het museum zijn alle activiteiten gratis. In de nieuwe expositie van het Gevangenismuseum leren bezoekers alles over de geschiedenis van Veenhuizen.

Bezoekers kunnen mee met een van de gidsen van het museum en zo alles over de geschiedenis van dit Koloniedorp ontdekken. Zij stappen onder meer in de trekschuit en maken de lange reis mee aan de hand van de ervaringen van Jantje Bosch, een van de wezen die naar Veenhuizen zijn ‘opgezonden’, maken hun eigen signalementskaart en bezoeken een echte ambtenarenwoning.

Kinderknutseltafel

Er kan ook worden geknutseld rond het thema van Veenhuizen. Kinderen kunnen een kleurplaat over de weeskinderen maken of een weeskinderbutton en vingerafdrukken zetten op hun eigen signalementskaart.

Draaidemonstraties in de Elektriciteitscentrale

Veenhuizen had vroeger zijn eigen elektriciteitscentrale. Tijdens het museumweekend is de centrale geopend voor het publiek en zijn er tussen 12.00 en 16.00 uur draaidemonstraties met tekst en uitleg door vrijwilligers.

www.gevangenismuseum.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.