abonneer nu
Muziek

Muziekexperts geven concert in Bonifatiuskerk

Geplaatst op donderdag 8 februari 2018 08:38
  • Peter Holtslag. © Foppe Schut

pinterestmail

Oldeberkoop - Het Trio Holtslag, Zipperling en Lohff treedt zondagmiddag 18 februari op in de Bonifatiuskerk in Oldeberkoop.

Het drietal speelt respectievelijk blokfluit & traverso, cello & gamba en klavecimbel. Het trio van Peter Holtslag, Rainer Zipperling en Carsten Lohff bestaat uit vooraanstaande experts op het gebied van de Oude Muziek. Het ensemble concentreert zich op muziek van circa 1580 tot ongeveer 1780. Speciaal voor het concert in Oldeberkoop hebben zij een programma samengesteld, met werken van de componisten Muffat, Telemann, Dieupart, Leclair, Barsanti en Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788). Deze laatste componist was de tweede overlevende en meest bekende zoon van Johann Sebastian Bach en Barbara Bach. Het werk dat in Oldeberkoop wordt uitgevoerd, vertoont overeenkomsten met het werk van zijn vader.

De leden van het trio hebben allen hun sporen in het internationale concertleven verdiend. Zij traden op met Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Trevor Pinnock, het Orkest van de 18e Eeuw, Camerata Köln en op talloze festivals in Nederland, Frankrijk, Duitsland, UK, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw Zeeland. Zij speelden in zalen als het Concertgebouw, Wigmore Hall, Philharmonie Berlijn, Opera Garnier Parijs. Zij maakten meer dan 200 cd’s en vele radio-opnames. De drie musici zijn ook als hoofdvakdocenten verbonden aan verschillende conservatoria (Hamburg, Keulen, London, Bremen) en geven internationale workshops over de gehele wereld.

Aanvang 15.00 uur. www.muziekopstapel.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.