abonneer nu
Routes

Wandelen door de omgeving van Hooghalen

Geplaatst op maandag 17 april 2017 15:50
  • Omgeving van Hooghalen © DeMooisteRoutes.nl

pinterestmail

Hooghalen - Stichting De Mooiste Routes houdt op woensdag 19 april de wandelpool Hooghalen onder leiding van routemaker Luuk Jacobs uit Steenwijk.

Deze wandeling laat de deelnemers kennismaken met twee voormalige zandverstuivingen ten zuidoosten en oosten van Hooghalen. Na de start in het centrum van het dorp bezoekt men het Heuvingerzand, waar door bosaanplant in het begin van de twintigste eeuw niet zo veel open (zand)gedeelten zijn overgebleven. De route voert daarna over en langs enkele bescheiden heidegebieden. Ook wandelt men langs twee meertjes: De Wijde Blik en Meeuwenplas.

Vervolgens komt het gezelschap bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hier wordt  gebruik gemaakt van de horeca. Daarna bewandelt de groep een deel van het Melkwegpad, waar met infopanelen informatie wordt gegeven over ons zonnestelsel.

Hierna gaat de tocht het Groote Zand in, vooral bekend vanwege het prachtige Hooge Veld, een reliëfrijke open vlakte, die niet alleen begroeid is met heide, maar ook met diverse boomsoorten (eik, berk, grove den en zelfs hier en daar een enorme tamme kastanje). Hier graast dikwijls een kudde Drentse heideschapen en soms kan men er ook Schotse hooglanders tegenkomen. Het zandpad dat de wandelaars hier volgen, was onderdeel van de oude weg van Rolde naar Diever. Over het terrein van vakantiepark Landgoed Het Grote Zand loopt het gezelschap weer naar Hooghalen. 

Vrijwel de gehele route gaat over goed begaanbare, onverharde paden en paadjes. Sommige kunnen echter drassig zijn.

Info: www.mooisteroutes.nl/wandelpools

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Nieuwe Ooststellingwerver' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.